naar huis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Treuzelèèrs on tour in Gent

On tour in Maastricht 2008

On tour in Keulen 2012

 

Uit in Gent Dwb "De Treuzelèèrs on Tour

Na jarenlang sparen en vergaren was het dan dit jaar eindelijk zover.
Dwb "De Treuzelèèrs" gaan on tour in Gent.
Alle leden van de band plus de partners van de muzikanten, alles bij elkaar zo’n 38 personen, waren aanwezig om het 1e uitje sinds een jaar of 12 mee te maken.

Zaterdag

Op zaterdag 1 oktober werd er om 10:00 verzameld in café Willem II te Halsteren alwaar de bestemming van de reis werd onthuld door de reiscommisie onder het genot van een bakkie koffie met worstenbrood.
De gezelligheid was gelijk een feit waardoor er reikhalzend werd uitgekeken naar het weekendje Gent.
Zodoende dus om 11:00 vertrokken en in collone op weg naar Gent.

De reis verliep voorspoedig waardoor we rond het middag uur arriveerden in Hotel Den ijzer te Gent.
Daar werden we onthaald op voor een Dwb welbekende versnapering, het zogenaamde Belgische pintje.
Na de koffers op de kamers te hebben gestald, werd er besloten een kroegentocht te houden in het hartje van Gent, overigens een prachtige stad, door er de plaatselijke cafeetjes een bezoek te brengen en om er van een rondvaart te genieten. O.k. 38 man in bootje voor 30 personen is eigenlijk niet genieten da’s meer geiten.
Dus werd er lustig op los gewiebeld in de boot. Dit tot groot plezier van de aanwezige vrouwen die dan ook het liefst de boot de boot hadden gelaten.
Maar tjonge, wat hebben ze veel brouwerijen in Gent, tenminste volgens de schipper dan. Die dacht al gauw dat er meer te halen viel met een geintje dan met serieuze verhalen over de geschiedenis van Gent en werd zo een onvervalste moppentapper en ..... brouwerijen kenner..
Deze kroegentocht hebben we nog zonder instrumenten volbracht, eigenlijk werd dit gezien als een soort warmdraaien voor de avond.
De nodige pintjes werden genuttigd waardoor de stemming van gezellig al snel omsloeg naar stik gezellig.
Nu is Dwb "De Treuzelèèrs" toch al niet vies van een biertje op zijn tijd en dus werd deze traditie dan ook goed in ere gehouden.
Maar van al dat drinken krijg je natuurlijk ook verschrikkelijke honger dus, op naar het Hotel maar weer, waar ons een heus diner wachte met alles erop en eraan.
Na een goede maaltijd te hebben genoten, werd er nog wat nagepraat over de bestede middag en werd dan ook anoniem besloten door de reiscommissie om dit in de avond voort te zetten maar dit keer met instrumenten.
"De Treuzelèèrs" zouden "De Treuzelèèrs" niet zijn als er niet een paar bij waren die wel wat vergeten waren v.w.b. instrumenten of onderdelen, maar dat mocht de pret niet drukken, als oude bouwclub zijn de Treuzelèèrs niet vies van wat improvisatie.

De avond begon goed, bij het eerste de beste café zijn we met zijn allen naar binnen gegaan en hebben daar eens lekker van leer getrokken met de instrumenten. We werden ontzettend goed ontvangen door de aanwezige bezoekers van het café.
Na dit gezellige café achter ons te hebben gelaten, gingen we op zoek naar het volgende café waar we eventueel onze kunsten konden laten horen.
Dat viel echter vies tegen, al eens een groepje gezien van ongeveer 38 personen, waar van de helft met een muziek instrument, een kroeg binnen zien gaan ter grootte van een modale huiskamer? Daar zijn ze echt niet blij mee in Gent dus dat avondje muziek maken viel een beetje in het water.
Maar niet getreurd, ook zonder muziek kunnen wij het ontzettend gezellig maken. Na nog een aantal pogingen kwamen we uiteindelijk op de vrijdag markt in café Postiljon terecht, hier hebben wij echter onze instrumenten voor de rest van de avond aan de bar gehangen omdat er van spelen toch niets terecht kwam.

Dit café, de Postiljon in Gent, heeft de naam een Hollands café te zijn waar de fanclub van André Hazes huist.
Nou dat wilden wij dus wel eens even meemaken.
En wat denk je……………..juist geen foto te vinden van onze André.
Maar eigenlijk begon hier het feest toch pas echt op gang te komen.
De drank vloeide rijkelijk en iedereen brulde alle smartlappen mee die de DJ in het café begon te draaien zodra hij in de gaten had dat het wel eens een groot feest zou kunnen worden met die luitjes van Dwb "De Treuzelèèrs". Nou dat had hij goed gezien een feest werd het. Er waren zelfs leden van de band die tijdens die avond niet meer werden herkend, ten opzichte van het voor hen normale gedrag,hè Izaak, Stéphan, Marco en Cees?
Op een gegeven moment werd de bar zelfs overgenomen door de Treuzelèèrs om een snelle aanvoer van bier te verzekeren, Melissa heeft zich in deze van haar goede kant laten zien en we kunnen dan ook niet anders dan toegeven dan dat ze een goede "BARMAN" zou zijn.

Van al dat zingen en drinken word je op een gegeven moment toch aardig moe en gezien dat we ook de zondag nog wat in de planning hadden ging het merendeel van de band dan ook rond 02:00 uur terug naar het hotel. Enkele "diehards  daargelaten die van mening waren dat er eens goed gefeest moest worden. Degenen die vroeger naar het hotel gingen hebben zodoende dus wel even de striptease gemist van de barman van café de Postiljon. Het is goed te noemen dat het café om 05:00 uur dichtging anders hadden er een aantal jongens nu nog gezeten.

Zondag
Na een, voor sommigen kort, nachtje in het hotel werd om 09:00 uur van een onbijtje genoten.
Als je zo eens om je heenkeek was het soms toch wel even schrikken, de veldslag van de avond ervoor was bij sommigen best goed aangekomen en had zichtbare sporen achtergelaten.
Maar goed, de reiscommisie had verzonnen dat een rondleiding door Gent onder begeleiding van een gids een mooie afsluiter van het weekend zou zijn.
Nou, voor ons wel maar voor de gids dus niet. Al eens met een half nuchtere Dwb een wandeltocht gehouden?
Da’s als gids dus geen pretje, ook had de reis commisie met de gids afgesproken dat er een seintje werd gegeven door middel van een briefje als er een tussenstop bij een café gemakt moest worden.
Dus hadden wij zo’n 25 briefjes met seintjes gemaakt waarvan de eerste al na 500 meter werd overhandigd aan de gids.
Tot verassing van sommige Treuzelèèrs waren er leden bij die zomaar koffie bestelden. Gelijk werd getwijfeld aan het succes van deze afsluitings tocht. Treuzelèèrs en koffie gaat meestal niet samen, dus waren de twijfels terecht.
Maar na het tweede seintje waren zelfs deze afvalligen alweer op het juiste pad gezet. De neuzen in dezelfde richting zogezegd.
Wij kunnen echt niet zeggen dat we veel gezien en geleerd hebben in Gent.
De gids wel, die heeft zelf veel gezien, en ook geleerd dat een Dwb door Gent rondleiden toch wel even iets anders is dan een bus Japanners.
Je moet eigenlijk toch wel over heel erg goede leiding gevende capaciteiten beschikken om zo’n bende bij elkaar te houden als de Treuzelèèrs die er toch wel een handje van hebben om hun eigen gang te gaan. En dat maakt het nou eigenlijk ook zo leuk om met deze band stap te zijn. Er is altijd wel iets of er gaat iets gebeuren.

Maar, ook na een middagje café in café uit komt er een eind aan Gent. Spulletjes uit het hotel gehaald en met zijn allen maar naar de parkeergarage geslenterd.
Het weekend zou worden afgesloten in stijl volgens de reis commisie, nou dat klopte. Na een korte reis naar Hulst werd Italiaans restaurant "La Luna Rossa  aangedaan waarvan de meesten van ons nooit meer een gelijke zullen tegenkomen.
Fantastisch wat daar op tafel werd gezet, Verschillende soorten brood met diverse vleeswaren, worsten en kazen begeleid met een goede wijn, en een hoofdgerecht van vlees of vis en alle daarbij horende Italiaanse lekkernijen.
Een geweldig goed restaurant, een aanrader voor een ieder die nog eens een keer wil gaan eten in Hulst.

Tsja, zodoende kwam er dus helaas een einde aan het "De Treuzelèèrs  on tour weekend.
Ter plekke werd er geopperd om dit maar ieder jaar te doen, dus je kan wel zeggen dat dit weekendje een groot succes is geworden.
Natuurlijk is dit allemaal niet mogelijk zonder de mensen die het hele spel op de rails hebben gezet.
Dus rest mij niets anders dan af te sluiten met de woorden:

♪♪ MANNE VAN DE REIS COMMISSIE, DA  GE BEDANKT ZIJT, DA WITTE ÉÉ. ♪ ♪

Op naar de volgende reis!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Terug naar boven